riis_laanebil_harstadForsikring

– Steinsprut eller skade på frontrute eller bilglass? Det er null stress

Har du kaskoforsikring eller delkasko/minikasko, vil det kun være en egenandel å betale ved skifting av bilglass. Egenandelen kan variere noe fra selskap til selskap, men er i all hovedsak kr 2.000.-. Vi vil uansett alltid kontrollere dette med ditt forsikringsselskap når du leverer bilen til oss. Ved reparsjon av steinsprut er det ingen egenandel. Det er ingen bonustap ved skifting eller reparasjon av bilglass. Vi ordner med alle forsikringspapirer/skademelding. Du trenger ikke å få skaden taksert på forhånd.

Gratis lånebil

Hos Riis Bilglass kan vi tilby gratis lånebil mens din egen er til reparasjon. Ved enkelte avdelinger har vi til og med egen ”håndtverksbil” med god plass til det verktøy og utstyr du trenger for å fortsette arbeidsdagen. Bruk av lånebil avtales direkte med hver enkelt avdeling.

Steinsprut

De fleste steinsprutskader lar seg reparere. Det lønner seg å fikse skaden med en gang, ikke vent til ruten sprekker. Husk at en steinspurtskade er gratis å reparere så lenge du har kasko eller delkasko. Vi i Riis Bilglass håndterer all kontakt med forsikringsselskapet og dette påvirker ikke egenandel eller bonus.

Reparasjon fremfor utskiftning er avhengig av steinsprutens størrelse og plassering. Vent ikke for lenge med å kjøre innom en av våre avdelinger. Da får du garantert fagfolk til å bedømme om en reparasjon med fordel bør gjennomføres

Jeg må bytte frontrute

Er frontruten din knust, sprukket, eller har steinsprutskade som ikke kan repareres, dekkes skifte av forsikringen din dersom du har kasko eller delkasko. Du betaler kun egenandel. Dette er avhengig av din forsikringsavtale, og vi i Riis bilglass finner gjerne ut av dette for deg. Skifte av frontrute medfører ikke bonustap på din forsikring. Vi håndterer alt ovenfor forsikringsselskapet, slik at du skal slippe å grue deg for papirarbeid og forklaringer.

Er frontruten din slitt, definerer forsikringsselskapene dette som normal slitasje og du må da dekke kostnadene selv ved skifte.

Retningslinjer for reparasjon og skifting av bilglass

Forsikringsselskapene, bilbransjen og bilglassbransjen har utarbeidet felles retningslinjer for reparasjon og skifte av bilglass. Du kan lese dem her.

Skjema for skademelding

Her kan du laste ned godkjent skjema for skademelding.